Strong Women Challenge – De positiva effekterna för både dig och kvinnor över hela världen

I stolt samarbete med ActionAid och Strong Women Challenge

Kämpat dig igenom Strong Women Challenge med mig och ActionAid? Här är några av fördelarna – för kroppen, knoppen och andra kvinnor runt om i världen. Och än är det inte för sent att bidra. 

Det är troligtvis ingen som har missat att jag de senaste två veckorna har varit ambassadör för ActionAids utmaning Strong Women Challenge. Det har inneburit att ni varje dag har fått en ny och kul utmaning, samtidigt som vi har samlat in pengar för ActionAids viktiga arbete för att stoppa mäns våld mot kvinnor. Du kan läsa mer om hur det går till rent praktiskt här.

Säkra platser

Hittills har vi fått in över 132 000 kronor till ActionAids viktiga arbete. Har du varit med och samlat in till den summan har du alltså bidragit till följande:

  • Du har hjälpt till att se till att våldsutsatta kvinnor får tillgång till säkra platser.
  • Fler kvinnor världen över kommer få juridiskt stöd efter att exempelvis utsatts för våldtäkt eller våld i hemmet.
  • Ditt bidrag gör att fler kvinnor världen över får möjlighet till egen försörjning som gör att de kan ta sig ur den ekonomiska beroendeställningen gentemot sina män.
  • Hela samhällen, i synnerhet pojkar och män, får ökad kunskap som i förlängningen leder till attitydförändringar – den grundläggande nyckeln till att våldet ska upphöra.

Du kan läsa mer om deras arbete här.

Kul, enkel och effektiv träning

Men det är inte nog med det. Har du dessutom följt min 14-dagarsutmaning har du dessutom gjort allt detta för dig själv:

  • Du har gjort träning till en regelbunden vana, som förmodligen kommer göra det enklare att fortsätta röra på sig dagligen nu i vardagen!
  • Du har tränat hela kroppen på ett balanserat sätt. Programmet har varit utformat för att alla muskelgrupper ska få jobba, samtidigt som de ska få tillräckligt mycket återhämtning mellan passen.
  • De flesta passen har förmodligen vid första anblick framstått som mer styrkebaserade, men om du har gjort dem har du troligtvis insett att flåset har höjts rejält. Med andra ord har du tränat upp konditionen under tiden.
  • Oavsett om du har valt den lättare eller mer avancerade nivån kommer du ha byggt upp styrkan och muskelmassan i hela kroppen.
  • Eftersom även hjärnan mår bra av fysisk aktivitet är det stor chans att du har kunnat prestera bättre på jobbet och känt dig mer kreativ.
  • Du har förhoppningsvis fått inspiration till din träning och insett att det både kan vara kul, enkelt och effektivt att träna!
Inte för sent

Sitter du och är ledsen för att du har missat allt detta nu? Då kan jag muntra upp dig: det har du inte. Både insamlingen och utmaningen pågår till den 15 oktober. Här kan du starta en egen insamling för att ta del av min 14 dagar långa träningsutmaning – perfekt om du behöver hjälp att komma igång med träningrn efter sommaren.

Vill du hellre skänka en slant till min personliga insamling kan du gå in här och bidra med valfri summa. 132 000 kronor är en fantastisk summa men jag tror att vi kan nå ännu lite högre fram till den 15 oktober, eller vad tror ni?