Allt om Strong Women Challenge

Vill du få träningspass skräddarsydda av mig varje dag, samtidigt som du bidrar till att hindra mäns våld mot kvinnor? Då hoppas jag du är med i Strong Women Challenge – utmaningen som både har positiva effekter för din kropp och kvinnor runt om i världen.

Som ni kanske märker blev det lite tyst här i bloggen. Anledningen är att den här klanten trillade ner för en rulltrappa och har hoppat runt på kryckor istället för upp på boxar. Däremot har jag i allra högsta grad varit engagerad i träning under tiden.

Och inte vilken träning som helst – den som bidrar till att stoppa mäns våld och lyfter upp alla fantastiska kvinnor som arbetar för kvinnors rätt runt om i världen. Jag är nämligen ambassadör för Actionaids träningsutmaning Strong Women Challenge, som du kan läsa mer om här. Följer du mig på instagram har du troligtvis redan hört talas om det, men här tänkte jag förklara så pedagogiskt som möjligt.

Så deltar du

Det enda du behöver göra för att vara med i utmaningen är att starta en insamling. Då får du automatiskt ett mail varje dag där jag visar ett kul och effektivt pass framtaget av mig. Samtidigt hjälper du till att samla in pengar till ActionAids viktiga arbete för att stoppa våld mot kvinnor. Med andra ord: det finns ingen anledning att låta bli.

Träningen

Träningsprogrammet du får på mailet är framtaget av mig, och du kan som vanligt räkna med träning som är kul men både ger effektiv styrke- och konditionsträning. Och oroa dig inte – oavsett om du tränar varje dag eller är total nybörjare kan du delta utan problem.

Det finns nämligen två nivåer av varje pass. Ett är gjort för nybörjare, innehåller enklare övningar och redskap du hittar hemma (exempelvis en vattenflaska). Den andra nivån kräver mer redskap och består av mer avancerade övningar.

Lag

Vill du och dina vänner hjälpas åt att inspirera varandra till att både träna och samla in mer pengar? Då kan ni delta som ett lag. Då samlar ni in pengarna tillsammans. Du kan välja alternativet att starta ett lag när du startar din insamling.

Vanliga frågor

Hur används pengarna som samlas in?

Eftersom ActionAids är proffs här kopierar jag helt enkelt in deras svar här:

”De medel som samlas in under Strong Women Challenge används för att stötta kvinnor i kampen för sina grundläggande rättigheter. Vi vet att kvinnor över hela världen är starka och vi kan inte längre låta denna styrka förminskas. ActionAid arbetar tillsammans med kvinnor världen över för att förändra maktstrukturer från roten. Tillsammans med dessa kvinnor arbetar vi genom påverkansarbete på lokal, nationell och global nivå samtidigt som vi finns på plats och utbildar kvinnor i ledarskap och egenförsörjning. ActionAid anställer alltid personer från de länder vi arbetar i. På så sätt kan vi jobba med ett ännu större engagemang och en djupare förståelse för de olika utmaningar som finns i det specifika landet.”

Jag får inte mailen

Tyvärr har utskicken strulat en del, maila [email protected] för att få hjälp.

Måste jag göra passen alla dagarna?

Nej! Du får tillgång till alla pass och kan självklart anpassa träningen så att den passar ditt liv och din vardag. Så även om utmaningen började 1 september är det långt ifrån för sent att börja nu.

Hur mycket måste jag donera?

Du kan i teorin välja att skapa en insamling utan att skänka ett öre, även om jag hoppas att så många som möjligt vill bidra till ActionAids arbete. Det är alltså upp till dig att välja hur mycket du vill och har möjlighet att skänka.

Hur kan ett pass se ut?

Här nedan kan ni se ett exempel. Videon ni får på mailen innehåller instruktioner och är längre, det här är bara en liten förhandsvisning. Har du inte tillgång till någon hantel kan du fylla en flaska med vatten och, om det är nödvändigt, göra fler repetitioner.

Så, slutligen vill jag säga att det inte finns någon anledning att inte delta. Du får hjälp att komma igång med träning samtidigt som kvinnor om i världen får bättre livsvillkor. Undrar du något mer? Kommentera här under!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras