Så tränar du hela kroppen med TRX-band och kettlebells

Jag visar hur du kan få ett helkroppspass med en enda övning genom att kombinera TRX-band med kettlebells.

En kort sammanfattning av vad jag har ägnat mig åt den senaste tiden: varit konstant förkyld (just nu till exempel), pluggat eller jobbat, legat hemma och spytt istället för att fira jul med familjen eftersom jag åkte på någon slags magsjuka på självaste julafton. Bland annat.

Men nog om det. För att kompensera för bristen på uppdateringar här tänkte jag tipsa om en av de absolut mest effektiva övningarna jag känner till. Vi kan kalla den för ”hängande bencurl med press”, och jag kan nästan lova att du inte har testat den tidigare.

Se övningen

Du kan räkna med att hela underkroppen får jobba ordentligt, inte minst rumpmusklerna. Samtidigt använder du stora delar av överkroppen för att pressa kettlebellen. Som om det inte var nog har framför allt magmusklerna fullt upp med att hålla dig stabil. Såhär ser den ut:

Vilken variant?

Som du kan se visar jag två varianter på videon, och det enda som skiljer dem åt är att jag antingen pressar en eller två kettlebells åt gången. Det kan låta som en obetydlig skillnad, men båda varianterna har olika fördelar.

I den första varianten använder du två kettlebells och pressar med båda sidorna, vilket ger mer träning för överkroppen. Genom att bara använda en kettlebell, som i den andra varianten, måste däremot bland annat magmusklerna arbeta ännu hårdare för att hålla dig rak trots den ojämna belastningen.

Variant 1

 • Ställ in banden så att handtagen bara är någon decimeter över golvet.
 • Lägg dig på rygg med fötterna inuti handtagen och en kettlebell i varje hand längs sidorna.
 • Aktivera magmusklerna och lyft höfterna från golvet så att kroppen bildar en rak linje.
 • Nu böjer du på ena benet och drar in knät mot överkroppen.
 • Samtidigt pressar du kettlebellen på motsatt sida mot taket.
 • Sträck på benet, sänk ner kettlebellen och repetera direkt med andra sidan.
 • Fortsätt växla sida hela tiden och försök undvika att sjunka ner med höfterna.

Variant 2

 • Påbörja övningen likadant som i förra varianten, med den enda skillnaden att du bara håller en kettlebell i ena handen.
 • Placera den andra handen bredvid dig mot golvet som stöd.
 • Lyft höfterna och dra in knäna mot dig växelvis som i variant 1.
 • Pressa kettlebellen mot taket när du böjer på motsatt ben. Var extra noga med att använda magmusklerna så att du inte lutar åt något håll.
 • Gör samma sak med kettlebellen i andra handen.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.