Tillbaka i skolbänken

Om att vara tillbaka i skolbänken för att göra en helomvändning.

Jag har visst glömt att nämna en sak här i bloggen. Något som är rätt viktigt. Ja, det kommer kanske till och med förändra mitt liv på många sätt. Jag har nämligen satt mig bakom skolbänken igen.

Och då handlar det inte om några veckors vidareutbildning inom träning eller journalistik som man skulle kunna tro. Jag byter istället bana helt, och är nu inne på den andra veckan av Frontend- och apputvecklingsutbildningen på yrkeshögskolan Changemaker Education.

Ovetande konstant press

Om två år är alltså planen att jag ska vara en fullfjädrad, supersmart programmerare. Det kanske låter märkligt när jag redan på sätt och vis har gjort mig ett namn inom tränings- och journalistbranschen, och jobbat inom dessa områden i flera år.

Och jag älskar fortfarande att både skriva och träna. Jag älskar däremot inte de otrygga villkoren som i många fall är en självklar del av de båda branscherna. Visst har jag haft jobb så jag har klarat mig, men att inte veta vad jag kommer göra om tre månader har inneburit en konstant press.

Varför programmering?

Jag har därför under en längre tid haft tankar på att söka mig till ett yrke med bättre villkor och större chans att få en trygg anställning. Så, varför just programmering? Av en slump halkade jag in på en fem dagar lång intensivutbildning i just programmering online.

Då föll bitarna liksom på plats. Jag hade tidigare haft uppfattningen om att programmering var något extremt enformigt och tråkigt, men det visade sig vara både mångsidigt och intressant. Så även om sista ansökningsdatumet hade passerat chansade jag och sökte några utbildningar.

Slipper inte mig

Bara några få veckor innan kursstart fick jag beskedet att jag hade blivit antagen till Frontend och apputveckling. Nu är vi som sagt inne på den andra veckan, och jag känner mig mer och mer övertygad om att jag fattade rätt beslut som tackade ja.

Det betyder såklart inte att ni slipper mig. Den här bloggen kommer leva vidare, och jag har såklart inga planer på att sluta med det jag älskar mest: att lyfta tungt.

Fortsätta gapa

Och om jag ska vara ärlig tycker jag fortfarande att jag fyller en viktig funktion i tränings- och hälsobranschen. Jag kommer med andra ord fortsätta gapa om skeva ideal, ohälsosamma normer och såklart hur du svingar en kettlebell på rätt sätt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.