Att våga visa sig både stark och svag

Om varför du inte bara borde visa upp tillfällen då du känner dig stark och lyckad på sociala medier, utan också raka motsatsen.

Igår blev jag påmind om något jag egentligen har vetat länge, men som är så lätt att glömma bort: hur enormt viktigt det är att inte bara dela med sig av stunderna då man känner sig stark, snygg och lycklig på sociala medier, utan också svag och sårbar. Anledningen är det här inlägget.

Där berättar jag helt enkelt att jag inte mår särskilt bra mentalt just nu. Det var nämligen den 11 februari 2010 som min hjärntumör upptäcktes och den 12 februari den opererades bort, med följden att jag inte har någon fungerande hypofys (delen av hjärnan som styr hormonerna, googla om du inte vet).

Fantastisk respons

Jag skriver om hur det liksom är något i luften under den här tiden på året som påminner mig om allt som hände och hur hela mitt liv bokstavligt talat förändrades för alltid under ett dygn. Om hur enkelt allt var innan och hur det hade varit om det inte hade hänt. Och herregud vilken fantastisk respons jag har fått.

Det är just det som har fått mig att ännu en gång inse att det är så viktigt att dela med sig av hela verkligheten, som ju alla egentligen vet innehåller mer än lyckade träningspass och tillgjorda selfies. Inte bara för de som får upp mina bilder i sina flöden, utan också för mig. För all respons har verkligen fått mig att må bättre.

Gynnar både mig och följare

Utöver att jag har fått extremt mycket stöttning så är det många som hör av sig och berättar om hur de upplever liknande känslor kring årsdagar efter traumatiska händelser. Och nej, jag vill självklart inte att andra ska må dåligt. Men det är trots allt en tröst att veta att det är helt normalt. Att det inte är fel på mig eller att jag är konstig.

Samtidigt berättar många att det var så skönt att få se annat än lyckliga leenden och snygga poser. Om hur lättade de blev av att få läsa om att andra också har svackor och vaknar upp med helt andra känslor än ”nu är jag sååå taggad på dagen”. Med andra ord är det något både jag och mina följare gynnas av.

Inte svart-vitt

Jag menar alltså inte att vi måste sluta lägga upp bilder från tillfällen då vi känner oss lyckliga och mår bra. Tvärtom. Jag tror att just blandningen är viktig. Det vi behöver få se är att allt inte är svart-vitt.

Att du kan träna, må bra och känna dig snygg, men också ha dagar då du aldrig vill lämna sängen och har närmare till fulgråt än ett instagram-vänligt leende. Det är åtminstone något jag ska försöka komma ihåg framöver.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.