3 superenkla pass när du bara vill få träningen gjord

Inte tid att vänta på den där motivationen, och är det omöjligt att hitta träningsglädjen för tillfället? Här är tre riktigt enkla men effektiva pass att ta till.

Jag befinner mig just nu i Kalmar eftersom jag ska på morfars begravning imorgon. Det är alltså rätt naturligt att träning inte är mitt största fokus, eller något jag känner mig särskilt motiverad till. Men jag vet ju att jag mår så mycket bättre av att röra mig, både fysiskt och psykiskt.

Så även om jag i vanliga fall förespråkar träning du tycker är kul och som ger dig glädje så är jag medveten om att det inte alltid är möjligt. Vill du ändå få träningen gjord kan de här passen vara bra att ta till. De tränar snabbt i stort sett hela kroppen och höjer pulsen ordentligt.

Samtidigt är de så enkla att de inte kräver något stort engagemang och fokus. Med andra ord: träning som passar utmärkt när du varken har särskilt mycket disciplin eller motivation. För det är meningen att du ska anpassa träningen efter livet, inte tvärtom.

Pass 1
 • Ställ en timer på en minut. Gör så många svingar som möjligt med god teknik på den tiden.
 • Vila en minut.
 • Repetera direkt under en minut, försök göra minst lika många svingar.
 • Vila en minut.
 • Fortsätt tills du har gjort fem varv totalt.
Pass 2
 • Gör 100 pressar med varje hand med till exempel en kettlebell eller hantel. Välj själv om du vill göra repetitionerna strikt eller inte.
 • Varje gång du måste sätta ner vikten gör du 10 burpees (ja, det är tråkigt men effektivt).
 • Byt sida när du vill, försök göra alla repetitionerna på så kort tid som möjligt.
Pass 3
 • Spring upp för en backe eller trappa.
 • Vila medan du går ner för den.
 • Gör så många armhävningar du orkar i rad. Kan du inte göra vanliga placerar du händerna lite upphöjt, eller sätter i knäna.
 • Repetera genom att springa upp för backen eller trappan.
 • Försök hinna med så många varv som möjligt på 10 minuter.
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras