Vad du som smal kan göra för att inte sprida kroppshets inför beach 20

Tre saker du som smal bör tänka på för att undvika att sprida kroppshets inför sommarens strandhäng.

Många personer som är tjocka, eller på andra sätt bryter mot samhällets kroppsnormer, känner sig obekväma under sommartiderna. Det märker jag inte minst på att jag under sommaren dagligen får meddelanden från personer som undviker att bada eller helt enkelt inte går till stranden för att de är tjocka.

De tror att andra på stranden kommer kolla, ha fördomar eller till och med säga elaka saker. Och det är inte konstigt – det är ett naturligt resultat av att vi lever i ett samhälle där kroppshatet snarare är norm än undantag.

Jag delar ofta med mig av tips på vad de här personerna kan göra för att våga sluta gömma sig i vassen och kunna njuta av sommaren – oavsett hur de ser ut eller hur mycket de väger. Men det finns en annan sak som är viktig att ta upp: vad du som normsmal säger och gör. För även du kan i allra högsta grad påverka.

Därför tänkte jag tipsa om tre saker du som är smal bör undvika att säga och göra för att inte sprida kroppshat bland dina vänner inför badsäsongen. Och nej, jag påstår inte att du måste göra det här. Och ja, det är fritt fram att tycka att alla är så himla lättkränkta.

Men om du vill vara en omtänksam människa som bidrar till att alla känner sig välkomna på stranden så kan det vara bra att tänka på detta.

1. Prata inte om dina egna dieter

Du får göra vad du vill med din kropp. Vill du minska några kilon trots att du redan är smal så är det fritt fram så länge det känns bra för dig. Der finns dock sällan något skäl till att berätta om det för allt och alla. Åtminstone inte om du vill undvika att sprida vikthets inför sommaren.

Och ärligt talat – de flesta tycker att det är rätt tråkigt att lyssna på när du pratar om dina kostscheman och dieter. Vill du inte ha en kaka när ni fikar på jobbet? Skippa den då, men det finns ingen anledning att högt och tydligt förklara varför.

2. Skippa siffror

Det är sällan nödvändigt att nämna en exakt vikt, storlek eller mått – dessutom är det ofta en effektiv metod för att öka kroppshetsen hos dina vänner. För det är svårt att låta bli att jämföra sig i den typen av situationer.

Med andra ord: när du handlar kläder behöver du kanske inte säga rakt ut vilken storlek det är, och oavsett om du har gått upp eller ner några kilon i vikt är det inte säkert att dina vänner behöver veta exakt vad du väger.

3. Prata inte om andras kroppar

När ni väl sitter på stranden eller i parken är det här en lätt men viktig grej att tänka på: sluta prata om kropparna runt omkring er. Jag vet, det är lätt hänt. Men det finns en stor risk att dina vänner börjar undra vad andra säger om dem på stranden. Det gör sällan att det känns lättare att själv gå runt med bikini på stranden.

1 kommentar
  1. Brukar aldrig ens tänka på att prata dieter, vikt etc. Lika jobbigt att vara smal och alla alltid tsr upp det.
    Ohh gud så smal du är, väldigt tråkigt när man själv vill gå upp och känner sig obekväm pga det istället.
    Så det är inte bara om du råkar ha lite mer former…

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras