3 skäl till att träna med slam ball + flåsigt helkroppspass

Tre övningar som både ger styrke- och konditionsträning på kort tid.

Jag älskar kettlebells som ni vet, men då och då byter jag ut dem mot ett annat redskap: slam ballen. Det är helt enkelt en boll som inte studsar lika mycket som en medicinboll, och som passar perfekt att kasta mot till exempel golvet eller väggen.

Jag använder ofta slam ballen både för mig själv och mina klienter som en kort men tuff avslutning på passet. Testa kombinationen nedan så kan jag garantera att du kommer få ordentligt med träning för både styrkan och konditionen.

Men först: varför just en slam ball? Här är mina tre främsta skäl.

1. Det är skonsamt. Med en slam ball tränar du explosivt, men slipper de hårda stötarna från till exempel hopp och löpning. Det innebär att du får ta del av samma fördelar, men på ett betydligt mer skonsamt sätt.

2. Det är kul. Okej, jag vet att det här är högst subjektivt. Men de flesta tycker att det är rätt kul att kasta runt en boll – gör det så hårt som möjligt för att nästan få en terapeutisk effekt.

3. Det är jävligt jobbigt. Och med det menar jag att du inte behöver särskilt tung vikt för att det ska kännas rejält för både hjärtat och musklerna.

Så gör du

1. Gör en repetition av alla övningarna nedan.

2. När du har gjort ett varv gör du samma sak direkt, utan vila.

3. Fortsätt tills du har gjort 10 varv.

4. Vila max 2 minuter och repetera, men den här gången gör du bara 9 varv.

5. Fortsätt minska antalet varv tills du är nere på 1, vila så kort stund som möjligt mellan.

Övningarna

Ball slam

 • Placera bollen på golvet under dig. Ta tag runt den.
 • Sträck explosivt ut hela kroppen samtidigt som du lyfter bollen över huvudet.
 • Kasta den så hårt du kan mot golvet.

Wall ball

 • Lyft bollen till brösthöjd.
 • Böj på knäna och gå ner i en djup knäböj.
 • Räta på benen samtidigt som du explosivt kastar bollen högt mot en vägg.
 • Gå ner i ännu en knäböj för att fånga bollen.

Burpee på boll

 • Placera händerna på bollen.
 • Hoppa bak med fötterna så att du står i en planka med kroppen i en rak linje.
 • Hoppa in mot bollen igen.
2 kommentarer
 1. Kul övningar! Wall ball har jag kört tidigare och jag måste säga att inget kan få mig att stånka och pusta så mycket som den – och då kör jag ändå mycket cardio!

  Vill också passa på att säga att du är fantastiskt inspirerande både som träningsskribent och kroppsaktivist. Fortsätt med det arbete du gör – det behövs.

 2. I actually wanted to compose a small remark to say thanks to you for these awesome steps you are giving out at this website. It was simply strangely generous of people like you to offer unhampered just what a number of people could possibly have supplied as an electronic book in making some profit for their own end, mostly now that you might well have done it if you ever decided. The tactics also acted to be the good way to fully grasp that someone else have similar keenness just like my personal own to know whole lot more with regards to this problem. I know there are a lot more enjoyable periods in the future for those who start reading your site. I masterfully developed for all browsers on web design in Flagstaff az my site, top seo services in Flagstaff.  Well, I hope to chat and start some fascinating topics with everyone soon. Once again Thank you! Fantastic find , such very specialized seeds of knowledge. This huge database of facts is so rare and will facilitate me with my hobby. My wife and I are so impressed by the expertise that everybody on this forum. It is an example of how well everybody masters so much. some of us saved this wonderful index and we’ll come back for more informative finds. You fellow bloggers are the unusually great savants. I accidentally found the schemata that we has already was looking on Google and simply couldn’t come across. This is carefully built web-blog.  Keep up the fantastic good efforts. I am also into espn expert nfl picks I have another main Business site I just made Friday about seo Search Engine optimization services in Sedona AZ

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras