5 nyårslöften för mindre utseendefixerad träning

Vill du ha ett nyårslöfte för att komma igång med träningen, utan att fokusera på vikt eller utseende? Här är fem tips som kan hjälpa dig.

1. Testa nya träningsformer

Det här är det perfekta nyårslöftet för dig som inte riktigt har fastnat för någon träningsform än. Bestäm till exempel att du ska testa en ny aktivitet en gång i veckan eller månaden hela året. Du kommer sannolikt få lättare att hålla motivationen uppe eftersom träningen blir mer varierad, samtidigt som chansen ökar för att du hittar något du tycker är kul.

2. Följ ett program

Har du aldrig följt ett träningsprogram, utan bara gått på känsla eller på olika pass? Testa att följa ett träningsprogram, där du vid varje pass vet exakt vad du ska göra. Chanserna är stora för att du kommer märka att du får mycket bättre resultat, och att motivationen att följa det ökar.

Så, var ska du vända dig för att få tag på ett program för dig? Du kan såklart låta en kompetent personlig tränare göra ett skräddarsytt åt dig. Ett annat alternativ är att kolla in programmen hos till exempel Styrkelabbet eller Styrkebyrån.

3. Lär dig något nytt

Utmana dig själv genom att försöka lära dig något helt nytt 2020. Sikta gärna på någon träningsform som kräver en den teknik, som exempelvis olympiska lyft eller kampsport. Då kommer du troligtvis vara så fokuserad på att lära dig det, och glömma bort att det är träning det handlar om.

4. Lyft X antal kilogram

Gillar du att träna på gymmet men har ändå svårt att motivera dig till att ta dig dit regelbundet? Bestäm att du ska klara att lyfta ett visst antal kilon i några bestämda övningar – exempelvis knäböj, bänkpress, marklyft och militärpress.

På så vis blir det lättare att fokusera på vad kroppen klarar av istället för hur den ser ut. Som en bonus så kommer du förmodligen känna dig rätt cool när du får upp den där tunga vikten du aldrig trodde du skulle kunna rubba.

5. Anmäl dig till en tävling

En riktigt effektiv metod för att få motivation till träningen och samtidigt se till att den blir prestationsinriktad istället för utseendefixerad. Anmäl dig till en tävling inom någon fysisk aktivitet du gillar – det kan vara ett hinderbanelopp, Crossfit Open eller varför inte en tävling i styrkelyft?

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras