Mina 5 bästa tips för att komma iväg till träningen

Har du svårt att ta dig iväg till gymmet? Här är mina bästa tips för att göra det enklare att komma iväg och få den gjord.

Du kan vara hur taggad som helst dagarna innan, eller till och med timmarna innan. Kanske vet du egentligen att du tycker att det är kul att träna när du väl är igång. Men när det väl är dags att ge sig iväg tar det plötsligt emot. Riktigt mycket.

Känner du igen dig? Du är inte ensam. Här är mina bästa tips för att minska den känslan, så att du lättare kommer iväg och får den där härliga (och viktiga) träningen gjord.

1. Bara gör det

Det absolut vanligaste problemet är att man helt enkelt tänker för mycket. När det är dags att träna är det inte läge att börja fundera på om du verkligen ska det – bara gör det. Det låter simpelt, men för många gör det stor skillnad.

2. Förbered

När du känner dig trött eller omotiverad kan de absolut enklaste sysslorna kännas som enorma hinder. Därför kan förberedelser göra en riktigt stor skillnad om ditt problem är att du tycker det tar emot att ta dig till gymmet.

Lägg fram träningskläderna dagen innan, packa klart väskan eller förbered en snabb frukost du kan slänga i dig på vägen dit – allt det kan vara det som avgör om du verkligen kommer iväg eller inte.

3. Använd koffein

Visst, det här kan låta som en aningen kortsiktig lösning. Men massvis av studier har visat att koffein inte bara får oss att prestera bättre, utan också gör att det känns mindre jobbigt under tiden. Dessutom finns det inga direkta biverkningar så länge du inte överdoserar.

Hur just du väljer att få i dig ditt koffein avgör du själv. Koffeintabletter är både den billigaste och smidigaste varianten, men föredrar du energidryck eller kaffe går det lika bra.

4. Planera

För de flesta räcker det inte att bestämma att man ska träna X antal gånger per vecka, utan du måste ha en betydligt mer konkret planering. Därför kan det vara en bra idé att varje vecka sätta dig ner med din kalender och fundera över när du faktiskt har tid att träna.

Skriv sedan in exakt vilka tider du ska träna, och gärna även vad du ska göra. Följ sedan den planen på samma sätt som du gör med allt annat i den kalendern.

5. Träna hemma

Fungerar inget av tipsen ovan? Då kan det vara en bra idé att köpa hem några väl valda träningsredskap. Med en kettlebell och några gummiband kan du till exempel få till ett riktigt bra pass hemifrån, och det kostar bara några hundralappar att köpa.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras