Recension av tyngdtäcke från Cura

I samarbete med Cura of Sweden

Jag har testat ett tyngdtäcke från Cura – här berättar jag vad jag tycker om det.

Ni som har följt mig på instagram har nog inte missat att jag som en del av ett samarbete med Cura testar ett av deras tyngdtäcken. Här kommer jag berätta vad jag har tyckt om mina första nätter med det, men först kommer lite information för dig som inte har koll på tyngdtäcken.

Vad är ett tyngdtäcke?

Ett tyngdtäcke är precis vad det låter som: ett extra tungt täcke. Tyngden i Curas täcke kommer från små kiselpärlor, och finns i 3, 5, 7, 9, 11 och 13 kg.

Varför ska man använda det?

Det ökade trycket från täcket gör att man utsöndrar mer må bra-hormoner som oxytocin, samtidigt som stresshormonerna stabiliseras. Det kan dels bidra till att ångest och oro lindras.

Dels gör det att du lättare kommer ner i varv och kopplar av, vilket kan hjälpa dig att somna lättare och få mer djupsömn. Resultatet blir förhoppningsvis att du vaknar upp mer utvilad och återhämtad.

Vilket ska du välja?

Cura rekommenderar att du väljer ett täcke som väger cirka 10 till 15 procent av din kroppsvikt.

Fungerar det?

Så, till den viktigaste punkten av alla: vad tycker jag? Ni som har sett mina dagliga små recensioner på instagram kan förmodligen redan ana att svaret är: JA. Första gången jag la mig ner med täcket på kände jag direkt att jag älskar det.

Så fort jag får på mig täcket upplever jag verkligen att jag varvar ner lite, och det blir definitivt lättare att somna. Flera nätter har jag inte vaknat alls innan väckarklockan har ringt – vilket är extremt ovanligt för mig.

Under den här perioden har jag dessutom haft en del ångest, så även under dagarna har jag haft med mig täcket när jag har suttit och slappat eller jobbat i soffan. Och även om det såklart till viss del kan vara placebo så är jag säker på att det har gjort en del skillnad.

Jag har fått en del frågor om själva materialet, och förutom tyngden märks det knappt att det inte är ett vanligt täcke. Det är nämligen varken hårt eller obekvämt, och tvärtom vad jag var orolig för så är det inte särskilt varmt.

Med andra ord: jag rekommenderar definitivt täcket, och det hade jag gjort oavsett om det här hade varit ett samarbete eller inte. Mitt täcke väger 9 kg och det känns precis lagom.

Vill du köpa ett eget?

Klicka in dig på den här länken och beställ ett täcke med koden Fitnessfeministen30 så får du 30 procent rabatt!

4 Comments
  1. Också nöjd, har haft ett Cura Pearl nu i ca 1 månad. Väger 64, valde täcket på 7 kg. Det löser inte mina ”nattvakningar” helt, men det har många gånger känts enklare att somna om. På det stora hela, en skön känsla från täckets tyngd.
    På minussidan, eller värt att fundera på: det går lite trögare att vända på sig pga tyngden, men å andra sidan rör jag mig nog mindre i sömnen med täcket. Jag tycker att det kyler, så jag har mitt vanliga täcke under och tyngdtäcket ovanpå.

  2. Hejsan! Jag försöker använda din kod men det fungerar inte. Står bara ” Rabattkodens giltighet har gått ut.” Det har inte gått 1 månad sen du la ut inlägget. Har du något idé om varför?

  3. Hej
    Jag har ett tyngdtäcke Cura. Jag har haft duntäcke förut å trivts med det och inte frusit, nu har jag tyngdtäcke och fryser… ingen har tagit upp att tyngdtäcken är kalla… men jag ger inte upp.
    Med vänlig hälsning, Eva

Leave a Reply

Your email address will not be published.