7 saker du behöver höra om du är stressad inför julen

Julen kan vara fantastiskt mysig – eller extremt ångestframkallande och fylld av prestationskrav. Här är 7 tips som kan hjälpa dig att göra den här månaden behagligare.

  1. Känns det som att alla umgås med nära och kära? Det gör de inte. Däremot kommer de som hittar på massa mysiga aktiviteter tillsammans med släkt och vänner vara mer benägna att dela med sig av det sociala medier. Du är alltså inte ensam om att inte orka samla hela bekantskapen för att bygga något jäkla pepparkakshus.
  2. Köp färdigbakat. Att julbaka kan vara supermysigt, men om det gör dig stressad kan du lika gärna skippa det och köpa färdigbakat. Om du är lika kass som mig på att baka kommer det färdiga ändå vara godare.
  3. Är det härligt krispigt väder ute med snö och sol? Det är fortfarande jäkligt kallt. Vill du hellre stanna hemma och fortsätta kolla på favoritserien än att gå på en hurtig promenad tycker jag du ska göra det.
  4. Du behöver inte lägga en förmögenhet på julklapparna. De absolut flesta blir ändå mer glada över personliga presenter där du har lagt i mer hjärta och själ än pengar.
  5. Blir det mycket pepparkakor/lussekatter/glögg i december? Tänk på att det handlar om några veckor på året – det är inte den här korta tiden som avgör hur hälsosam du är.
  6. Julpynta hur mycket eller lite du vill. Ärligt talat – det är ditt hem och helt upp till dig. Personligen kommer jag förmodligen inte orka rota fram mitt julpynt förrän i mitten av december, och låta det vara kvar i flera månader.
  7. Den där julmarknaden verkar jättemysig, jag vet. I verkligheten är det dock jäkligt kallt, fullproppat av människan och osten är troligtvis redan slut. Med andra ord: du går inte miste om något om du inte orkade ta dig dit.
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras