3 motiverande citat vi borde sluta använda

Tre klyschiga citat vi borde sluta sprida inom träningsvärlden.

”Go hard or go home”

Okej, men om det står teknikträning på schemat? Eller om jag bara kommer till gymmet för lite lättare återhämtning? Det finns ingen mening med att alltid träna så hårt som möjligt, tvärtom är risken stor att det leder till överansträngningar och skador.

Det är dessutom viktigt att du lyssnar på din kropp när du kommer till gymmet. Känns inte kroppen redo för tunga lyft? Det betyder inte att du behöver gå hem, en bättre idé är att anpassa träningen till dagsformen och köra ett lättare pass.

”Strong is the new skinny”

Som ni förmodligen vet så älskar jag att lyfta vikter och att känna mig stark. Givetvis vill jag uppmuntra andra kvinnor till att göra det. Men det är precis lika okej att vara ”skinny” som det är att vara ”strong”.

För ärligt talat – det sista vi kvinnor behöver är fler krav att försöka anpassa oss till. Så lyft gärna tunga vikter, men gör det inte för att det just nu råkar vara trendigt att ha lite muskler på kroppen och lägga upp träningsbilder på instagram.

”Sweat is fat crying”

För det första så vill jag vara tydlig med att det här citatet inte stämmer över huvud taget. Mängden svett har ingenting med viktminskning att göra. Bara så ni vet. Men det är egentligen inte mitt största problem med det här citatet.

Det handlar istället om att det kopplar träningen till viktnedgång. Och som jag bland annat har skrivit här så finns det många skäl till att sluta träna för att gå ner i vikt, och istället fokusera på alla andra fördelar det kan ge dig.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.